تفاوت سبک مدرن و معاصر – بخش اول

تفاوت سبک مدرن و معاصر – بخش اول

تفاوت سبک مدرن و معاصر – بخش اول

تفاوت سبک مدرن و معاصر - بخش اول

سبک مدرن چیست؟

سبک مدرن از جنبش مدرنی نشات می‌گیره که اواخر قرن نوزدهم میلادی (۱۸۶۰) از مدرسه باهاوس آلمان شروع شد و به سادگی فرم و عملکردگرایی تاکید داشت. پنجره‌های بزرگ، پالت رنگ‌های برگرفته از زمین، متریال طبیعی مثل چوب، چرم و سنگ، براق بودن فضا، نقشه باز و آزاد و نقش مهم خطوط. در واقع سبک مدرن به دنبال نفی و انکار دیدگاه‌های سنتی بود؛ مبلمان طلاکاری شده، فلزات سنگین و چوب‌های حکاکی شده.

سبک معاصر چیست؟

سبک معاصر از جنبشی نمیشه و به دوره خاصی هم اشاره نداره، مهم‌ترین ویژگیش این هست که همیشه در حال تکامله. در ابتدای کار اصولی رو از مدرن به عنوان پایه پذیرفت، مثل سادگی و ارجحیت عملکرد و خطوط. سبک‌های دیگه‌ای که در شکل‌گیری سبک معاصر تاثیر داشتن، عبارتند از: سبک مینیمال، آرت‌دکو و … البته نمیشه گفت هر کدوم به چه میزان تاثیرگذار بودن. به همین دلیل سبک معاصر رو نمیشه به طور کامل توصیف کرد و همیشه ابهاماتی باقی می‌مونه، اما خب اصول پایداری رو میشه مشخص کرد که نشانه‌های قطعی سبک معاصر هستن؛ پالت‌های خنثی، مینیمالیسم، خطوط صاف و منحنی، متریالی مثل نیکل، کروم و فولاد به همراه بافت‌های طبیعی مثل کنف.

طرح‌های معاصر شامل نقشه‌های باز و نامتقارن هستن. رنگ‌ها طبیعی‌تر و بیشتر به صورت خنثی اجرا میشن. در سبک معاصر پایداری و توجه به محیط‌ زیست بیش از پیش مهم شده، در نتیجه استفاده از محصولات بازیافتی، کامپوزیت و جنگل‌های اصلاح شده بیشتر دیده میشه. شاید خیلی‌ها می‌گفتن «زندگی سبز» یک مد و هوس زودگذره اما می‌بینیم سبکی مثل معاصر چنین چیزی رو ماندگار می‌کنه و بسیاری از افراد به مصرف‌کنندگان هوشمند تبدیل میشن.

شباهت‌های سبک مدرن و معاصر چیست؟

سبک مدرن و معاصر در نشانه‌های اساسی شباهت‌هایی دارن که احتمالا همین‌ها باعث سوءتفاهم میشن. شعار «کمتر، بیشتر است» برای هر دو سبک کاربرد داره. در هر دوی این‌ها فضا ساده، بدون آشفتگی و با استفاده از خطوط صاف و ساده شکل می‌گیرن. اما بازهم در قیاس با همدیگه، سبک معاصر در این زمنیه کاملا منعطف عمل می‌کنه و شما این موضوع رو در مبلمان به راحتی می‌تونید ببینید. دیدن عناصر تزئینی به ندرت اتفاق میفته و هر دو سبک به آرامش بصری و روانی اهمیت زیادی میدن.

اگر بخوایم به صورت شاخص از شباهت‌های این دو سبک بگیم، میشه اون‌ها رو در سه دسته تقسیم‌بندی کرد:

  • هر دو زیبایی رو در مینیمالیستی بودن می‌دونند
  • خطوط صاف و معمارانه امضای هر دو سبک به شمار میره
  • هر دو سبک نقشه آزاد و باز را ترویج میدن
  •   اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :

مطالب مرتبط